Baumit Nanopor efectul de autocuratare a fatadei

Combinind anii de experienta cu ultimele evolutii din domeniul nanotehnologiei, Baumit a dezvoltat si omologat tencuiala decorativa Baumit NanoporTop si vopseaua de exterior Baumit NanoporColor – care isi conserva stralucirea si astfel prelungesc rezistenta in timp a fatadelor.

NANOTEHNOLOGIE PENTRU FATADA CASEI TALE

  • EFECT DE AUTOCURATARE PRIN PUTEREA LUMINII

  • PERMIT PERETILOR SA RESPIRE

  • FRUMUSETE DE DURATA

Efectul Nanopor

Daca pui o picatura de apa pe o suprafata acoperita cu tencuiala decorativa conventionala aceasta va avea forma unei bile. Efectul Nanopor este produs de tencuiala Baumit NanoporTop in timpul uscarii si afecteaza stratul superficial hidrofil ce contine particule nano.

Frumusete de durata

Cind picaturile de apa ating tencuiala Baumit NanoporTop acestea pierd tensiunea de suprafata. Umezeala este preluata de stratul superficial hidrofil. In timp ce se evapora, apa elimina particulele de murdarie rezultand astfel o fatada uscata, curata si frumoasa

Termoizolare fatada in Moldova, de compania Termoart - Lux , casa, fatada, baumit
schema sistemului baumit duo
Efectul de autocuratare Nanopor de la Baumit

Fotocataliza

AUTOCURATARE PENTRU FATADE

  • UTILIZEAZA PUTEREA LUMINII

  • PERMIT PERETILOR SA RESPIRE

  • FRUMUSETE DE DURATA

Efectul permanent de autocuratare prin fotocataliza – o serie de reactii fizice si chimice declansate de catalizator cu ajutorul luminii (fotocataliza) la suprafata finisajului, produc desprinderea in mod natural a murdariei si a microorganismelor. Catalizatorul nu se consuma in reactie si nu se epuizeaza in timp.

Cu acest efect, Baumit Nanopor asigura protectie suplimentara favorizind longevitatea fatadelor care se pastreaza curate si stralucitoare mai mult timp decit pina acum – pe scurt, protejeaza valoarea si reduce nevoia de mentenanta o perioada indelungata.

Efectul de autocuratare Nanopor de la Baumit
Efectul de autocuratare, fotocataliza Nanopor de la Baumit

Efect de fotocataliza

Lumina zilei activeaza fotocatalizatorul din compozitia tencuielii. Acesta reactioneaza cu apa si oxigenul pentru a indeparta particulele de murdarie, chiar si pe partea de nord a cladirii.