FINISARI DIN LEMN

Lemnul este unul din cele mai vechi materiale de constructie, dezvoltarea continua a societatii a facut trecerea la piatra si metal, lemnul luind o treapta mai inferioara. Dar tendintele pietii se schimba an de an, cautind solutii cit mai ecologice pentru omenire, lemnul iarasi a revenit in plina forta, devenind un material valoros in design-urile moderne, practicate in zilele noastre. La realizarea celor mai ingenioase proiecte, unde lemnul apare ca element de finisare, noi suntem gata sa va ajutam, doar solicitati un apel sau contactati-ne.

Finisari din lemn, fatada ventilata

FINISARI DIN LEMN

Lemnul ce este ales conform destinatiei si tratat potrivit, este un material foarte durabil si estetic. Pentru o rezistenta sporita la exterior, lemnul se termotrateaza, aceasta procedura ii creste durabilitatea, reduce contragerea si umflarea, scade considerabil absorbtia umeditatii, uniformizeaza culoarea pe toata suprafata lemnului, protejeaza de insecte xilofage , etc. Producatorii de diverse specii de lemn termotratat, sustin ca durabilitatea acestui material, dupa tratare creste cu minim 25 de ani.

IPE LAPACHO

IPE Lapacho, Moldova, lemn termotratat, la, fatada, terasa

Ipe Lapacho face parte din categoria speciilor de lemn exotic sud Americane. Datorita duritatii si greutatii sale i se spune “lemnul de fier”, fiind catalogat ca cel mai dur lemn din lume. Prezinta tonuri de culoare care variaza de la maron-auriu, la brun masliniu.

Calitatile sale l-au promovat pe unul din primele locuri in lume in realizarea deck-ului exterior sau pentru locuri cu trafic intens – showroom-uri, magazine, holuri, terase interioare sau exterioare.

SISTEME DE FIXARE A LEMNULUI (EXEMPLE)

Ca material de finisare, lemnul se potriveste cit la  fatadele constructiilor inalte atat si la casele individuale. Daca apreciati finisarile naturale si v-ati  hotarat sa alegeti acest tip de décor, noi suntem gata sa va ajutam, doar solicitati un apel sau contactati-ne.